Örebrocupen 2005

Gruppspelet

Fredag.

Insjön-Salems IF 1-0 (0-0, 1-0)
Matchen började bra och fortsatte också så genom hela matchen. Vi spelade nästan bara på en planhalva. Men dessvärre lyckades vi bara få in ett mål.

Vi sköt i ribban och över mål flera gånger och Salems målvakt tog de övriga av våra skott, men i slutet av andra perioden gick Frida Wattberg solo genom Salem- försvaret och sköt ett snyggt skott rakt i det vänstra krysset. En skön vinst med 1-0!!

Mål: Frida Wattberg

Lördag

IBK Wivallius-Insjön 2-2 (0-2, 2-0)
Insjön började matchen starkt och lät inte Wivallius komma till avslut utan  det var alltid någon som avstyrde det hela snyggt. Emelie Mårdberg inledde målskyttet efter att ha dribblat sig förbi sin  försvarare. Anna Bergkvist gjorde 2-0 på pass från Sofia Bergkvist i powerplay. Insjön spelade riktigt snyggt i 1:a perioden då man lät bollen gå inom  laget.

Tyvärr släppte vi in 2 mål i 2:a perioden då Wivallius fick komma in på mål mera än i 1:a perioden. I slutet av matchen var det riktigt nära att Emelie Buvall kunnat avgöra  matchen, men målvakten gjorde en snabb sidoförflyttning och räddade.

Mål: Emelie Mårdberg och Anna Bergkvist
Ass: Sofia Bergkvist

Insjön-BK Halna 3-1

Matchen såg ut som den mot Salem ett tag. Vi tilläts göra nästan vad som  helst. Vi skapar massor av chanser men liksom tidigare har vi svårt att få in  bollen i mål. Emelie Mårderg gjorde 1-0 genom att ha gått förbi sin försvarare och trampat  in från kanten. Frida Wattberg gjorde likadant som Emelie fast från vänsterkanten och gjorde  2-0. Sedan reducerade Halna till 2-1 och det blev lite spännande. Till slut  avgjorde Malin Tynell matchen genom sitt 3-1 mål, då hon snappat upp en  retur efter Emelie Buvalls skott.

Till nedvarvning och uppladdning inför söndagen så var vi på ett äventyrsbad  i flera timmar på lördagskvällen. Vi kom hem till förläggningen kl 22:00

Mål: Emelie Mårdberg, Frida Wattberg och Malin Tynell
Ass: Emelie Buvall

Söndag

Semifinal

KFUM Falun-Insjön 0-1 (0-0, 0-1)

Semifinal och det mot seriemotståndaren KFUM Falun. En motståndare alla helst hade velat haft i en ev. final då alla var rädda för att åka ur cupen. Vi hade respekt för KFUM men visade inte det på något annat än att vi  bestämt att ligga tätt på deras forwards och inte låta dem få den tid de ville ha. Matchen flöt på som vi ville, då de inte fick ta avslut helt själva  utan att det alltid var en Insjöspelare i vägen. Och kom det ett skott så var det en omutlig Linda Hansson där och tog allt. Anna Bergkvist gjorde målet efter att själv brutit in från kanten och satte  bollen lågt i falumålet. Slutet av matchen vart en nervös väntan för alla. Vi började att fördriva tid genom att spela upp längs sargen och att bara  hålla bollen på KFUM:s planhalva utan att behöva gå in på avslut. Och Insjön gjorde det som alla trodde var omöjligt, Vi vann emot KFUM Falun och var i FINAL.

Mål: Anna Bergkvist
Matchens lirare: Frida Wattberg

Final

IBK Wivallius-Insjön 3-4 (0-1, 2-1, 0-1)

Final mot Wivallius och man såg på tjejerna att de trodde på sig själva och hade fått självförtroende. Det var en match där chanserna avlöste varandra åt bägge hållen. En bit in i 1:a perioden fick Emelie Mårdberg en tackling och flög över  sargen för att landa mot betongläktaren med huvudet före. Som tur var  tappade hon bara luften och vilade resten av perioden. I en tilltrasslad situation framför Wivallius mål får Sofhia Lokgård bollen  till Sofia Bergkvist som sätter den i mål. I paus talar vi om att vi ska spela som vi gjort i 1:a perioden och att inte  backa hemåt. Tyvärr kommer Wivallius i kapp och förbi. Men vi tänkte inte ge upp. Sofia Bergkvist jobbade till sig en boll av Wivallius försvaret och gick in  på mål och gjorde 2-2. Detta ledde till att matchen fick avgöras på straffar. Straffläggare blev Frida Wattberg, Sofia Bergkvist, Malin Tynell, Anna  Bergkvist och Emelie Mårdberg. Vi valde att Wivallius skulle få lägga 1:a straffen, den tog Linda Hansson enkelt. Frida Wattberg var hur kylig som helst när hon gjorde sitt straffmål. Den  satt högt upp i målvaktens högra hörn. Wivallius försökte med en likadan straff som deras första och Linda räddade  igen. Sofia Bergkvist var lika kylig som Frida, hon tog till och med samma hörn  och vi ledde med 2-0 i straffar. Wivallius 3:e straffläggare valde att dra Linda och det lyckades. 2-1 Malin Tynell försökte att dra Wivallius målvakt men det gick inte. Wivallius 4:e straffläggare försökte också att dra Linda, men nu var Linda  med och räddade. Anna Bergkvist sköt sin straff på Wivallius målvakt och det stod fortfarande  2-1 till oss. Wivallius 5:e och sista straff måste gå i mål. Men Linda ville annat, hon räddade den. Linda tog alltså 4 utav 5 straffar, vilket betydde att Emelie Mårdberg inte  behövde lägga sin straff. Insjön vinner Örebrocupen 2005.

Mål: Sofia Bergkvist 2
Ass: Sofhia Lokgård

Tjejerna har under hela cupen varit helt underbara och de har skött sig  exemplariskt. Inställningen till alla matcher och hunöret har varit på topp i 3 dagar. Och det gav ju det efterlängtade resultatet. GULD....