Final

Insjön - Falun 3-1 (3-0, 0-1)
1999-12-19

"Gud ger åt vem han vill" - Erik den XIV

I finalen visade insjötjejerna sin allra bästa sida. Det var, till skillnad från semifinalen, full fart från början även om det dröjde till 12:e minuten innan Camillas skott in framför mål studsade på en motståndarklubba och in i mål. 1:20 senare gjorde Lina Rörvall gjorde 2-0 på returen efter Sara Solums skott och ytterligare 3½ minut senare gjorde samma Lina 3-0 på egen hand efter att ha brutit in från sarghörnet. Lite tur hade insjötjejerna också - Falun hade både stolpskott och en boll som dansade på mållinjen innan den kunde vispas undan av Sofia Berglund, men den turen har tjejerna förtjänat efter allt oflyt tidigare under hösten.
I den andra perioden toppade Falun upp medan Insjöns lagmaskin rullade på med sina tre kedjor och två backpar. Efter ett reduceringsmål efter bara 1½ minut var Falun på väg in i matchen igen men längre än så kom man inte. Insjön spelade disciplinerat och energiskt och backade inte hem för långt så resten av perioden blev mållös. Det andra raka DM-guldet var ett faktum!