Storvreta innebandycup 1999
1999-12-27 -- 29

Kvartsfinal Semifinal Final Poängligan

Wattholma - Insjöns IF  1-4 (1-0, 0-4)
Turneringen inleddes med en pärs och det skulle inte bli den sista. Wattholma hade inte många spelare men de kämpade väl. Efter 14 minuter i andra halvlek låg vi fortfarande under med 1-0 men insjölaget lät sig inte förtröttas och man hann trots att endast sex minuter återstod få riklig utdelning innan matchen tog slut. Sara Solum bröt isen med först sin kvittering och sedan sin passning till Anna Daniels ledningsmål till 2-1. Lina Rörvall drog målvakten och lade in bollen i öppen bur efter en fin passning från Jenny Hammarbäck och Hanna Park avslutade med att precisionskjuta 1-4 från strax innanför mittlinjen.

Insjöns mål: 1-1 Sara Solum (Sofia Berglund)

Storvreta 2 - Insjöns IF  1-6
Detta blev den enda av våra matcher där spänningen uteblev. Det unga motståndarlaget, som sent ersatte ett uteblivet finskt lag, är visserligen bra för sin ålder men det är insjötjejerna också och det syntes på planen. I och med vinsten var Insjön klart för kvartsfinal.

Insjöns mål: 0-1 Anna Åhlberg (Karin Hjelm)

Insjöns IF - Högdalen  0-2 (0-1, 0-1)
I fjolårssegrarna Insjöns grupp var också Högdalen, vårens guldmedaljörer i båda åldersklasserna i Junior-SM, inlottade. Inte så bra seedat kanske men bra motstånd för både Insjön och Högdalen innebar det. I den här matchen, som inte gällde något annat än vilken tvåa vi skulle möta från de andra grupperna hade Insjön lite otur och och fick ett baklängesmål på halsen, där målskytten stod i målgården. När Insjön i slutminuten tog ut målvakten gjorde Högdalen i stället 2-0. Matchens lirare blev målvakten Therese Stenius, som åter gjorde en stark insats.

Kvartsfinal: Storvreta 1 - Insjöns IF  1-3
I kvartsfinalen ställdes Insjön mot Storvretas förstalag. Liksom i första matchen låg Insjön under långt in i andra perioden och denna gång var det Anna Daniels, som med sin heta vilja både kvitterade och gav Insjön ledningen och mycket välförtjänt fick priset som matchens lirare.

Insjöns mål: 1-1 Anna Daniels
1-2 Anna Daniels
1-3 Lina Rörvall (
Camilla Hjorth, Karin Hjelm)

Semifinal: Aros Hammarby - Insjöns IF  2-3 (0-0, 1-1, 1-2)
fjärde matchen av fem möjliga hamnade Insjön i underläge. I ett första powerplay i andra perioden lyckades Insjön inte skapa mycket men när samma spelare i västeråslaget åkte ut för andra gången etablerade Insjön ett starkt tryck och Lina Billström kunde distansskjuta in kvitteringen. Inga ytterligare mål föll innan slutsignalen ljöd varpå straffar följde direkt. Detta var tidigare år ingen favoritgren för insjötjejerna men i semifinalen i fjol vann Insjön över ett finskt lag sedan Hanna Park slagit in den enda straff som resulterade och Therese Stenius räddat samtliga motståndarstraffar. I de första fyra straffrundorna i år missade Insjön samtliga medan Aros/Hammarby slog in en och således hade ledningen inför den sista omgången av de första fem. Sedan motståndarna missat sin femte straff var det Karin Hjelms tur att träda in i handlingen. Efter att noga ha studerat målvaktens agerande på de tidigare straffarna kunde Karin parera utfallet, runda målvakten och lägga in kvitteringsbollen i mitt i ett övergivet mål. Eftersom samma straffskyttar i valfri ordning skulle användas i de kommande straffarna valde lagledningen i Insjön naturligvis att låta Karin lägga den första av dessa. Therese räddade först förtjänstfullt motståndarnas sjätte straff och sedan var det Karins tur igen och hur hon avgjorde - när målvakten slängde sig mot henne lobbade hon bara, med exakt timing, rakt över målvakten och rätt in i målet. Därmed var Insjön i final för andra året i rad och gjädjen i insjölägret var självklart stor. Matchens lirare? Karin Hjelm!

Insjöns mål: 1-1 Lina Billström (Anna Daniels)
2-2 Karin Hjelm
2-3 Karin Hjelm

Final: Insjöns IF - Högdalen  1-3 (1-2, 0-1)
I finalen fick Högdalen ett lite billigt förstamål där bollen knappt orkade över mållinjen och man gjorde även 2-0 förbi en skymd insjömålvakt. Insjön vaskade fram några heta chanser och Anna Hansson kunde på Josefina Larssons exakta och öppnande passning skjuta in 2-1 innan den första perioden var till ända. I den andra perioden hade Insjön uppförsbacke och krafterna började tryta eftersom detta var den femte matchen inom 24 timmar. Uppförsbacken blev än brantare när Högdalen gjorde 3-1 och kunde spela med allt större självförtroende samtidigt som några normalt tongivande spelare i insjölaget inte längre fick ut så mycket av sitt spel, som vi är vana att se. Några fler mål föll inte och Högdalen kunde, välförtjänt ska vi erkänna, ta segerbucklan.

Insjöns mål: 1-2 Anna Hansson (Josefina Larsson)

Insjölaget har i denna turnering, trots att man fått den tuffaste lottningen, åter visat att man tillhör ett av landets bästa damjuniorlag. Man har en seriös inställning på och vid sidan av planen, men är ett hårt kämpande lag som kommer igen från besvärliga lägen, man har ett starkt försvar och man har flera offensivt skickliga spelare som kan kliva fram som matchvinnare. Dessutom har man Karin Hjelm, som för andra året i rad blev utsedd till turneringes bästa back.