Insjöns IF Innebandy
P-87

CuperFotonSerieStatistik

Buster 2004

P-87 gick ända till semifinal

Digers - Insjön, 5-6 (1-3, 4-3)

Insjön underskattade motståndet och slappnade av för tidigt, två gånger om, och tappade först en 4-1-ledning till 4-3 och sedan 6-3 till slutresultatet. Digers gjorde sedan en överraskande bra turnering och gick till kvartsfinal.

Mål: Fredrik Andersson, Henrik Östberg, Johan Hed och Johan Björk 1
Assist: Mats Rörvall 2, Johan Hed 1

Matchens lirare: Fredrik Andersson

Insjön - Rotebro, 4-1 (1-1, 3-0)

Rotebro hade begärt och fått omspel i matchen mot  Alfta sedan domarna helt felaktigt underkänt ett 
mål Rotebro gjort. Vi misstänkte därför att Rotebro skulle vara extra taggade till denna match men Insjöspelarna stod upp och avgjorde i andra perioden med ett psykologiskt viktigt mål i numerärt underläge efter en snabb kontring av Henrik Östberg och Mats Rörvall.

Mål: Mats Rörvall, Hans Lundberg, Olov Stenborg, Hampus Jakobsson 1
Assist: Mats Rörvall 2, Henrik Östberg 1 

Matchens lirare: Mats Rörvall

Insjön - Alfta, 4-2 (3-0, 1-2)

Alfta hade en spelare, som stack ut men när han inte fick utrymme hade redan semifinalklara Insjön inga problem och redan efter drygt 12 minuter ledde Insjön med 3-0. 

Mål: Mats Rörvall, Hans Lundberg, Fredrik Andersson, Jon Lundqvist 1
Assist: Johan Hed 2, Kalle Gunnarsson 1 

Matchens lirare: Mats Rörvall

 

Insjön - Mora, 0-2 (0-0, 0-2)

I en tempostark drabbning mellan två försvarsmässigt starka lag kunde hemmalaget Mora ta ledningen med fyra minuter kvar. Insjön lyckades inte med slutforceringen utan istället kunde Mora avgöra i tom kasse i slutsekunderna.

Insjöns förlust kan delvis förklaras av att ett par viktiga kuggar saknades i denna match p.g.a.  skada och distriktslagsuttagning i fotboll men det var ändå bara moramålvaktens storspel som hindrade Insjön från att dra det längsta strået.  

Matchens lirare: Johan Hed

Sammantaget en åter en bra turnering av Insjöns P-87. Semifinal i A-slutspelet är mer än godkänt och bättre än något pojklag gjort i Buster tidigare och det var verkligen inte långt från att det skulle burit ännu längre.

Insjöns matcher

Digers

 - Insjön

5-6

Insjön

 - Rotebro

4-1

Insjön

 - Alfta

4-2

Insjön

 - Mora

0-2

P87 Grupp 1

 Lag

S

V

O

F

G

I

+/-

P

Insjöns  IF

3 3 0 0 14 8 6 9

Digers BK

3 2 0 1 14 10 4 6

Alfta IBK

3 0 1 2 8 12 -4 1

Rotebro IS

3 0 1 2 5 11 -6 1

Skytteliga

Spelare

Mål

Assist

Totalt

Mats Rörvall 2 4 6
Johan Hed 1 3 4
Henrik Östberg 2 1 3
Fredrik Andersson 3 3
Hans Lundberg 2 2
Olov Stenborg 1 1
Hampus Jakobsson 1 1
Johan Björk 1 1
Jon Lundqvist 1 1
Kalle Gunnarsson 1 1

 

Storvreta 2003

P-87 - fick slita men gjorde det bra

P-87 åkte till Uppsala med 18 spelare och spelade fem matcher på 39 timmar. Gruppspelet inleddes med oavgjort mot Örby IS sedan Adam Gradén svarat för en sen kvittering direkt på frislag. Distriktlagsaktuelle Fredrik Andersson fina spel uppmärksammades av juryn och han utsågs till Matchens lirare. 

I nästa match, som inleddes efter midnatt, mot starka Ruokolahden Raju, blev det förlust med 1-4 sedan Insjön tidigt hamnat i underläge. 

I den avslutande matchen mot GAIK Väsby behövde Insjön vinna för att gå till A-slutspel. Insjön inledde mycket fokuserat och gick till ledning med 3-0 efter mål av Hampus Jakobsson, Fredrik Andersson och Fredrik Modigh. Ledningen försvann dessvärre sedan bl.a. domarna tillåtit motståndarna att parkera i målgården vid ett av motståndarmålen. Johan Hed återgav Insjöns ledningen men ett par nya domarmissar, där man tillät motståndarna att spela med 7 man på banan i 5-6 sekunder och sedan välta vår försvarande back över ända för att få fritt fram att lägga bollen i mål, innebar att det var kvitterat och Insjön trea i gruppen

I B-slutspelet inledde Insjön i åttondelsfinalen med seger mot Storvik med 4-3. Noterbart var att påpasslige Fredrik Modigh för andra matchen i rad gjorde mål i boxplay och att lagets yngste Kristoffer Rosén, välförtjänt blev Matchens lirare. 

En snörik tidig måndagsmorgon ställdes så Insjön mot AIK i fjärdedelsfinal. Åter hamnade tyvärr domarinsatserna i fokus. Det som borde vara frislag för Insjön blev i stället ett baklängesmål, som strax därefter följdes av ett till, och underlåtenheten att blåsa av i tid för förseelser ledde till att attackerna mot bollskicklige Adam Gradén intensifierades så till den milda grad att först när han tacklades mot en målstolpe till ett handbollsmål, med ett blödande sår i huvudet och en stukad tumme som följd, kom avblåsningen. Det skedde i ett läge när Insjön hade kraftig press men efter skadan som satte Adam ur spelbart skick kom Insjön inte igång med full kraft igen och i matchens slutskede kunde AIK göra 3-0 i tom bur. Adam, som nog ändå måste sägas ha haft tur i oturen, blev väl ompysslad på vårdcentralen i Storvreta och kunde följa med de övriga insjöspelarna hem till Dalarna. Ruffiga AIK vann f.ö. sedermera B-slutspelet. 
P-87 gjorde ett bra intryck både på och utanför planen men det känns inte bra att lagen från stockholmsområdet i år fått betalt för sitt i pressade lägen våldsamma spel genom att domarna inte dömer när de ska.

 

 

P87 Jolly Cup 2003

Insjön - Samuelsdal, 1-2

I den första matchen ställdes Insjön mot slutsegrarna Samuelsdal, som inte lyckades lika väl mot Insjön som mot övriga lag i turneringen. Insjön höll spelet väl uppe och hade en 2-2-boll inne, men det hårda skottet från Emil Grönholm studsade i den bakre målramen och ut igen utan att domaren hann observera vad som hänt.

Vesta - Insjön, 1-2

Även den andra matchen, mot Vesta från Uppsala, blev jämn men här lyckades Insjön dra det längre stråt och vinna med uddamålet.

Insjön - Kallhäll, 0-5

Matchen mot Kallhäll blev en besvikelse för insjöpojkarna. Laget kom inte upp i normal klass medan Kallhäll kanske spelade sin bästa match i turneringen. Det fysiskt starkare Kallhäll sprang ifrån både på plan och målmässigt och vann med hela 5-0. Att det tyngre kallhäll-laget ramlade så lätt vid närkontakt med de trötta insjöspelarna förvånade något men de favörer detta gav Kallhäll i form av frislag och utvisningar påverkade inte matchutgången, därtill var klasskillnaden för stor denna gång.

Tyresö - Insjön, 3-4

I den sista gruppspelsmatchen ställdes Insjön mot Tyresö och visade åter kämpaglöden. Ett hotande 3-2-underläge vändes till seger med 4-3 efter två fina mål. Först en viljestark soloprestation av Henrik Östberg och sedan ett stiligt samspel mellan Fredrik Modigh, Olov Stenborg och Hampus Jakobsson, som gjorde sitt andra mål för matchen.

Sammantaget en bra turnering av Insjön. Om vi låter bli bottennappet nästa gång kan det bära avsevärt längre än denna helg i Falun.

Insjöns matcher

Insjön

 - Samuelsdal

1-2

Vesta

 - Insjön

1-2

Insjön

 - Kallhäll

0-5

Tyresö

 - Insjön

3-4

P87 Grupp A

 Lag

S

V

O

F

G

I

+/-

P

 Samuelsdal

4

4

0

0

13

2

11

12

 Kallhäll

4

2

1

1

11

7

4

7

 Insjön

4

2

0

2

7

11

-4

6

 Tyresö

4

1

1

2

11

11

0

4

 Vesta

4

0

0

4

6

17

-11

0

Skytteliga

Spelare

Matcher

Mål

Assist

Totalt

Hampus Jakobsson 4 3 3
Fredrik Modigh 4 1 2 3
Olov Stenborg 4 3 3
Emil Grönholm 1 1 1
Henrik Östberg 4 1 1
Mats Rörvall 4 1 1
Adam Gradén 2   1 1

 P16-SM i Mora 2003-11-08

 
 

 

© Insjöns IF Bollklubb 2004-04-24