Göteborg Cup 28 april - 1 maj 2006

Segerbild

Filmer från Mora och Göteborg

 

Resan startade tidigt på morgonen och slutade efter två byten med tåget i Göteborg med trötta tjejer, där vi blev hämtade med buss och skjutsades till förläggningen Hvitfeldtska gymnasiet. Klockan 16.30 tog vi  bussen ut till Lundbystrand där matcherna spelades. En arena med fem innebandyplaner. Det som var annorlunda med den här cupen i jämförelse med t.ex. Starlet Cup var att vi bara spelade i 22 minuter under en match.

Fredag

Björkekärrs IK - Insjön 0-0

Vi började turneringen starkt trots 0-0. Det var Insjön som stod för de flesta farligheterna men lyckades inte göra mål.
Vi visade upp inte bara ett starkt försvarsspel utan också ett fantasifullt anfallsspel där hela laget var inblandat så väl som defensivt som offensivt.

Lördag

Insjön - Hindås IBK 1-0

Efter en tidig kväll och en tidig morgon var det dags för turneringens andra match. Denna match spelades i A-hallen och det innebar parkettgolv, något som tjejerna är väldigt ovana med. Som mot Björkekärr var det Insjön som stod med farligheterna. Vi gjorde allt rätt förutom att få bollen i mål. Vi sköt utanför och på målvakten. När det såg ut som om matchen skulle återigen gå mot ett 0-0 resultat försökte tränar-Anna få domaren uppmärksam på att hon ville ta en timeout, men i samma stund gjorde Emelie Buvall mål. Vilket fick oss att strunta i timeouten. Vi spelade av sista minuten och var nöjda med första vinsten.

Insjön - Onyx IBK 3-0

Med två matcher i kroppen var tjejerna på gång. Man klev in på plan, rejält laddade med inställningen att göra mål och vinna matchen. Nu lossnade målskyttet med 3 mål gjorda av Jennifer Bengtsén, Emelie Buvall och Sofia Bergkvist. Och det var ett stabilt försvarsspel där man inte släppte in Onyx på allt för många chanser.

Efter att matchen var slut bestämde vi oss för att gå på Liseberg. Många av tjejerna köpte åkband vilket innebar att man fick åka hur mycket man ville och tjejerna sprang mellan alla möjliga attraktioner. Vissa ville gärna åka Flumeride 2 ggr och då blev några lite för blöta. Så blöta att tränar Anna fick ta med sig Veronica och Sofia L hem till förläggningen för att byta kläder och skor. Tur att vi bodde nära Liseberg. Det var skrik både efter mamma och av rädsla både i attraktionerna och i spökhuset av flera tjejer. Men kul hade vi allihopa.

Valborgsmässoafton

VV84 – Insjön 0-4

Efter att ha laddat batterierna med en lika tidig kväll och ännu tidigare morgon var det dags för match. Nu hade några killar från HJ tagit sig upp från sängen för att peppa tjejerna till seger och det visade tjejerna att de gillade med den största segern hittills. Mycket tack vare ett bra försvar och lika fint anfallsspel. Målen gjordes av Anna Bergkvist, Karoline Gustafsson, Malin Tynell  och Veronica Beck.

Lindome – Insjön 0-3

Nu var vi tillbaka på i A-hallen och nu visade tjejerna att de behärskade både golv och motståndare. Ett tidigt mål av Emelie Mårdberg gav tjejerna den speed och injektion man behövde. Vi visade att vi inte tänkte ta en förlust utan jobbade för varandra under hela matchen. Lindome skapade mycket och en som vi inte nämnt hittills storspelade återigen. Linda Hansson-Hoback var omutlig än en gång.

Målen svarade Emelie Mårdberg för 2 och Malin Tynell 1.

Tyvärr slutade matchen med 2 tjejer som fick känna på Lindomes dåliga humör och vi fick kyla ner de smällar de fått.

Nu var vi 1:a i gruppen och fick efter matchen reda på att vi skulle möta Långshyttan i semifinalen.

Vi tog det lugnt på kvällen då det återigen regnade. Och vi la oss i samma tid som vi gjort de andra dagarna för att vara utvilade till nästa drabbning.

1:a Maj

Semifinal

Insjön – Långshyttan 2-1

Denna match var den mest nervösa matchen hittills. Då det var vinna eller försvinna, och denna gång mot ett lag hemifrån. Matchen skulle nu spelas i 2x15 minuter.

Vi var lite ängsliga och visade inte upp det spel vi presterat tidigare. Emelie Mårdberg visade vägen med ett solomål då hon gick igenom Långshyttans försvar och satte den i mål. Emelie Buvall gjorde 2:a målet snyggt framspelad av ??. (vi kommer tyvärr inte på vem det var.) Vid ett av uppspel från Långshyttan så får Emelie Mårdberg bollen ovanför ögat och alla blir oroliga. Ganska snart efteråt gör Långshyttan mål då bollen efter ett skott tar på en Insjöfot och går stolpe in. Det enda mål vi släpper in i hela turneringen, skulle det visa sig!

I pausen så försöker vi lugna ner varandra och hitta tillbaka till vårat spel. Vi får några till chanser men ingen som vi sätter i mål. Långshyttan fortsätter att vara farliga men vi håller hela matchen ut.

Final

Kungsör- Insjön 0-5

Insjön öppnade starkast och skapade direkt flera farliga chanser, men många av dem gick utanför eller tog i stolparna. Kungsör stack upp i några få kontringar men lyckades inte skapa något större tryck. De farligheter som blev klarade tjejerna av utan några större problem. Efter periodpausen såg det långa stunder ut som om det bara var ett enda lag på banan , då vi visade upp ett fint passningsspel och tog för oss framför mål och vågade bryta in och ta avslut. Vi visade verkligen upp att vi var värdiga vinnare av Göteborg cup.

Finalmålen gjordes av Anna Bergkvist 2, Veronika Beck, Emelie Buvall och Malin Tynell.

Under hela Göteborgsresan har tjejerna varit underbara. Trots att de har blivit skickade i säng tidigt så var det inte några protester.  Tack för hela helgen och bra jobbat allesammans.    // Anna, Hasse & Bengan